tirsdag 10. november 2009

Virvar rundt svineinfluensa og vaksineringMyndighetskritikken er sterk og bygger på deres uforstandige rot og manglende klare tale om logistikk, logistikk, logistikk. Jeg tror ikke Norge har opplevd makan på mange tiår.


Status:

  • De fleste er ikke spesielt redde - nødvendig kunnskap har vi fått med oss

  • Enhver forstår at vaksinene kommer i ukentlige forsendelser

  • De fleste aksepterer myndighetenes råd om å vaksinere seg - herunder for andres skyld

  • Vi bare registrerer total kaos om når og hvordan

  • Aktive opplever bortkastet tid i bøttevis og manglende respekt for planlegging hos alle andre enn helsemyndighetene

  • Det har ikke blitt laget - meddelt - opplegg for alternative planer a, b, c - gitt slik og sånn.

Egne erfaringer:

Min gamle mor fikk beskjed fra fastlegen/privat legesenter med tilbud om vaksinering - dag og tid. Det ble avtalt organisert kjøring (fri fra jobb) av familie. Bortkastet oppmøte! Neste mulighet (ny avtale med transport) ble også avlyst. Nå avventer vi.

Et av barnebarna i første klasse fikk mld om vaksinering, tid for vaksinering uten følge og tid med følge. Foreldrefri fra jobb ble organisert. Resultat: Avlyst.

Sønnen som jobber i barnehage. Tilbudet i uke xx ble trukket tilbake i kommunen. Uvisst om barnehageansatte er interessante å vaksinere som (prioritert) gruppe

Ektefellen er i prioritert gruppe men kanskje for gammel? Bør han stille seg opp i kommunal kø eller bør han ringe fastlegen? Hvorfor ingen innkalling? Han avventer.

Eldste barnebarn ble sendt hjem fra skolen fordi han hostet litt. Foreldrene orket ikke ta opp kampen med skolens policy før det var gått et par dager. Er det slik på andre skoler også? Da er det ikke rart at halve skolenorge allerede har svineinfluensa i statistikken.

I bedriftshelsetjenestens tilbud ble det presisert at forpliiktende interesse måtte meldes. Kunne jeg fått et tidligere tilbud av kommunen? Vil bedriftslegen få vaksiner denne måneden eller ikke? Når blir det aktuelt?

Vaksine for spesielle allergikere - (går visstnok ikke, Norge må kjøpe minst 0,5 mill doser pr type) - Hvorfor ikke bytte et mindre parti med et annet land?

SVAR: Jeg ha'kke peiling!

Vi - den norske befolkning - er ikke dumme - men dette er absolutt for dumt! Hadde bedrifter blitt ledet på samme måte, så hadde de garantert gått konkurs etter kort tid. Kundene hadde rømt.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar